Menu

22 Apr

Elon Musk betaalt juridische kosten van Canadese kinderarts in rechtszaak ter verdediging van het vrije woord

dr Gill

Elon Musk beloofde aan de Canadese kinderarts Kulvinder Kauer Gill een resterend bedrag van 300 duizend dollar te betalen. Het hoge gerechtshof van Ontario heeft Gill veroordeeld tot betaling van dit bedrag aan de mensen die ze had aangeklaagd voor laster. Het vaccinkritische platform The Vaccine Reaction kwam op 9 april jl. met dit bericht.

Artsen, wetenschappers en journalisten bekritiseerde Gill vanwege haar standpunten tegen verplichte covid-injecties en het opsluiten van mensen. De site Libertas Law beweert op 9 april jl. daarbij dat journalisten haar, ondanks haar medische carrière waarbij ze ook wetenschappelijk onderzoek deed op het gebied van microbiologie, virologie en vaccinologie in het bio-veiligheidslaboratorium van het Canadese Public Health Agency, in een anti-wetenschappelijke hoek zetten: “Sommige media hebben geprobeerd om Dr. Gill af te schilderen als een "anti-vaxxer", wat absoluut niet waar is."

Gill verloor de zaak en moest aanvankelijk 1,1 miljoen dollar betalen. In hoger beroep werd dit teruggeschroefd naar 300 duizend dollar, te betalen uiterlijk eind maart 2024. Maar ook dit bedrag kon zij niet ophoesten daarom begon ze een crowdfundingsactie. Uiteindelijk sprong Elon Musk bij toen hij hiervan op de hoogte kwam en betaalde het nog openstaande bedrag.

Naar eigen zeggen doet Musk dit omdat het vrije woord moet worden beschermd tegen totalitarisme:

X is trots om Dr. Kulvinder Kaur Gill te helpen verdedigen tegen de door de overheid gesteunde pogingen om haar toespraak te annuleren... Het vrije woord is het fundament van de democratie en een cruciale verdediging tegen totalitarisme in alle vormen. We moeten alles doen wat we kunnen om het te beschermen, en bij X zullen we altijd vechten om je recht op vrije meningsuiting te beschermen.

Opvallend dat in deze tijd het vrije woord kennelijk beschermd moet worden door een commercieel bedrijf. Het artikel vermeldt dat journalisten hierbij aan de kant staan van de mensen die het overheidsbeleid rond covid verdedigen tegenover een arts met een onafhankelijke zienswijze. Een gevaarlijk omgekeerde wereld, mede omdat niemand garandeert dat Musk, die hiervoor uiteraard hartelijk wordt bedankt, het langdurig voor het zeggen zal hebben bij X, dat X het vrije woord kan blijven ondersteunen en dat Musk überhaupt bij zijn standpunt zal blijven om het vrije woord te verdedigen.



van: https://thevaccinereaction.org/2024/04/x-owner-elon-musk-to-pay-legal-bills-of-canadian-pediatrician-in-libel-lawsuit-over-free-speech-censorship/
Joris Baas

Nieuws




© VVJ - Alle rechten voorbehouden

Everything is going extremely well.
👪
.zZ
?