Menu

Aug 2023

Update 05-09-2023: Statement van Klokkenluiders voor Vrijheid

Klokkenluiders
Digital Service Act is ingegaan
De Digital Service Act is vandaag, 25 augustus 2023, ingegaan. De wet lijkt direct impact te hebben voor de bij de VVJ aangesloten organisatie Klokkenluider voor Vrijheid. Sinds klokslag 12:00 uur 's nachts op 25 augustus bleek het telegram kanaal met 66.000 volgers van Klokkenluiders voor vrijheid niet meer toegankelijk voor de beheerders van dit kanaal. Er kunnen geen nieuwe berichten op geplaatst worden. Klokkenluiders is alleen nog toegankelijk van hun back-up kanaal telegram.org/k/#@klokkenluiders2.

Op 5 september bleek dat Klokkenluiders voor Vrijheid niet echt weggeweest is. De stilte op het kanaal was een protest tegen de Digital Services Act. Klokkenluiders voor vrijheid gaf op 5 september het volgende statement:

'Als een kanaal zoals het onze in opdracht van EU wordt uitgezet, kan niemand het meer vinden en zijn alle berichten voor altijd verloren! Overheidscensuur is ingrijpender dan wat wij met een plaatje kunnen voordoen. Wat we de afgelopen dagen wel 'kwijt' waren, zijn de kritische updates die de vrijwilligers van het kanaal met jullie delen. Ook waren we een plek kwijt om met elkaar daarover van gedachten te wisselen. Het spijt ons als je jezelf in de maling genomen voelt. Had jij het door en wil je er wat over zeggen tegen ons, besef dan: Ja! je had inderdaad gelijk, maar merk je ook hoe fijn het is dat je er nu iets over kunt zeggen?'

In onderstaande video van Ongehoord Nederland wordt de Digital Service Act toegelicht. Sociale media bedrijven zoals X, Facebook, Instragram en dus ook Telegram worden middels deze wet verplicht om zogenaamd nepnieuws te verwijderen.




Nieuws




© VVJ - Alle rechten voorbehouden

Everything is going extremely well.
👪
.zZ
?