Menu

Jun 2021

Journalist opnieuw opgepakt wegens kritiek op ambtenaren

Rypke
Rypke Zeilmaker opgepakt

Op 14 april is Rypke Zeilmaker, journalist en lid van de VVJ, voor de tweede maal dit jaar opgepakt. Na de eerdere aanhouding in januari werd Zeilmaker gevorderd om DNA-materiaal af te staan. Zeilmaker werd ditmaal met groot vertoon (6 politieauto's) van de weg (A4) gehaald om alsnog aan deze opgelegde DNA-verplichting te voldoen

Lees het verslag van Rypke Zeilmaken over de arrestatie van 14 april.

Rypke Zeilmaker is eerder op 30 januari door 3 politie-agenten overvallen in zijn woning, tegen de grond gesmeten en geboeid afgevoerd naar een cel in Leeuwarden. Zijn misdaad krijgt hij dan nog niet te horen, zij hebben het uitsluitend over ‘bedreiging’. Wel verwachten de overheidsdienaren dat hij zich als een mak schaap laat boeien. Hij schrijft er zelf een dag later over dat ‘een of andere klimaatfanaticus aangifte had gedaan, in plaats van hem als een man te bellen en het bij een kop koffie te bespreken’. Aan de Blauwe Tijger verklaart de politie dat Zeilmaker is opgepakt wegens bedreiging van een ambtenaar van een Friese gemeente.

Opmerkelijk is dat hij vlak voor zijn arrestatie nog een mededeling de wereld instuurt dat agenten zijn huis zijn binnengedrongen. Dat zegt iets over het wantrouwen dat burgers zo langzamerhand hebben gekregen over de staat en haar ambtenarij! Dat vertelt ook iets over de voorzorgsmaatregelen die een criticus van ‘onze’ overheid moet nemen om zich te beschermen.

Lees het verslag van Rypke Zeilmaker over de arrestatie van 30 januari.



Nieuws




© VVJ - Alle rechten voorbehouden

Everything is going extremely well.
👪
.zZ
?